''Wist je dat acné vergoed kan worden door de zorgverzekeraar?''
Wat is acné?
Acné is een huidaandoening van de talgklieren. De aandoening is herkenbaar aan meeëters (open en gesloten comedonen), puistjes (ontstekingen met pus) en papels (diepe) ontstekingen zonder pus), die vaak gepaard gaan met roodheid en littekens. Acné komt voor op het gezicht, de borst en de rug.
Acné komt vaak tevoorschijn tijdens de puberteit door hormonale veranderingen, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Hoe eerder je acné behandelt, hoe sneller het herstel en hoe kleiner de schade!
Diverse factoren kunnen een rol spelen bij acne, zoals je genen, hormonen, stress, voeding, pil- en medicijngebruik en irriterende cosmetica. Hierdoor kan de talgproductie (huidvet) toenemen. Door ophoping van dode huidcellen verstopt de talgklier en zo ontstaat een meeëter, die op zijn beurt een ontsteking kan veroorzaken. Dit noemen we een puistje.
Acné en voeding, is er een relatie?
De ervaring leert dat een voedingspatroon met veel groenten en fruit en een minimale hoeveelheid van o.a. suikers en melkproducten een gunstige invloed heeft op de huid. Deze ervaring wordt onderbouwd door vele gepubliceerde wetenschappelijke studies. Er is een duidelijk verband aangetoond tussen de huid en de darmen. De huid wordt immers gevoed van binnenuit? Daarom richt ik mij bij acnétherapie op zowel de buitenkant als de binnenkant.
Acné behandelen doe je samen!
Door de combinatie van behandelingen, thuisproducten én de juiste voeding (eventueel tijdelijk geholpen met specifieke voedingssupplementen) brengen wij samen, jij en ik, de acné zo goed mogelijk onder controle.
De aard en het genezingsproces van de acné bepalen welk behandeltraject het beste is. Omdat ieder mens uniek is, is er voor iedereen een persoonlijk behandeltraject.
Acné is een aandoening die je heel goed onder controle kunt krijgen met de juiste therapie. Daarom is het raadzaam al in een vroeg stadium te beginnen met behandelen. Des te sneller het resultaat en des te minder kans op ontsierende littekens.
Houd rekening met behandelingen in kuurverband. Hoe ernstiger de acné, hoe korter de behandelingen in het begin elkaar op volgen, bijvoorbeeld wekelijks. Naarmate de acné verdwijnt, zullen de tussenpozen steeds groter worden. Afhankelijk van de ernst van de acné, zal de één al met 3 maanden acnévrij kunnen zijn, maar bij de ander kan het wel een half jaar of langer duren.
Weet ook dat je altijd gevoelig blijft voor acné, omdat je hier gevoelige genen voor hebt en kunt reageren op bepaalde voeding, zoals suikers, fastfood en melkproducten, of stress, slaaptekort e.d.
Tips vooraf: Het krabben of zelf knijpen aan puistjes en meeëters houdt de acné in stand!
Acné en psyche
Je kunt je door je acné behoorlijk onzeker voelen. Daarom is het zo belangrijk om je klachten te laten behandelen! Blijf er niet mee rondlopen. Nog beter: maak al een afspraak bij de eerste meeëters! Dan voorkom je dat het erger wordt. Denk nooit dat er voor jou niets te doen is...
Welke behandelingen helpen tegen acne?
Vul onderstaand formulier in als u een vraag of opmerking heeft.
De velden met een * zijn verplicht, net als het anti-spamvak onderaan.
Als alles goed is ingevuld verschijnt een bedankpagina.
Pinnen is bij mij mogelijk.
Routebeschrijving
Klik hier voor een routebeschrijving op maat
Openingstijden: maandag t/m vrijdag en 's avonds op afspraak.
Indien een afspraak niet binnen 24 uur voorafgaand aan de behandeling wordt afgezegd, dan zullen de kosten hiervan in rekening worden gebracht.